Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Οι συναδέλφισες της ΣΥΣ στο νέο ΔΣ του ΕΣΔΕΠ συντηρούν εδώ και μέρες
μια συζήτηση στο Διάλογο περί δήθεν αποκλεισμού τους από την Ενωτική Πρωτοβουλία από το Προεδρείο.
Οι θέσεις στο Προεδρείο, όμως, κερδίζονται στις εκλογές, δεν ζητιανεύονται από άλλες παρατάξεις!!!
Δεν θα παρενέβαινα εάν δεν αναφερόταν από κάποια από τις συναδέλφους αυτές το παράδειγμα του προηγουμένου ΔΣ. Εδώ θα βρείτε την αποκαλυπτική (και σήμερα δικαιωμένη) αιτιολόγηση της δικής μας άρνησης ως Πανεπιστημιακής Συμπαράταξης να συμμετάσχουμε στο προηγούμενο προεδρείο: http://panepistimiakisymparataxi.blogspot.gr/2011/01/blog-post.html
Από δε τον Σεπτέμβρη του 2011 και μετά, απείχαμε και από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, υιοθετώντας πολιτική κενών εδράνων, επειδή είχαμε εγκαίρως διαβλέψει πού το πήγαινε η τότε πλειοψηφία φλερτάροντας με τη βία.
Τις συμπεριφορές και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, τις έκριναν οι συνάδελφοι στις εκλογές της 22 Ιανουαρίου, όχι μόνον εδώ, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Εδώ, οι δυνάμεις της αντίδρασης ΣΥΣ και ΔΗΠΑΚ μαζί, έλαβαν 30% των προτιμήσεων των συναδέλφων που κινητοποιήθηκαν μαζικάνα ψηφίσουν. Πανελλαδικά, μαζί με Δίκτυα, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις, βρίσκονται κάτω από το 35% των περίπου 5.000 συναδέλφων που ψήφισαν σε όλα τα ΑΕΙ.
Σήμερα, που οι εκλογές τελείωσαν παντού, αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και προχωράμε στο μέλλον επειδή έτσι το θέλησαν οι συνάδελφοι που κατά 70% τοπικά και 65% πανελλαδικά καταψήφισαν τη ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
Αυτό είναι που ενώνει όσους μάς ενώνει και είναι αρκετό για να επικρατήσει ο ορθός λόγος απέναντι στη βία και τον ανορθολογισμό. Καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ.
Παναγιώτης Γκλαβίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου