Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δεν μπόρεσε να συνεδριάσει σήμερα, 20/12/2012 η Σύγκλητος του Α.Π.Θ.

Σήμερα επρόκειτο να συνεδριάσει η Σύγκλητος, μετά από τρεις σχεδόν μήνες αναγκαστικής αργίας, λόγω της μακράς κατάληψης, και να συζητήσει πολλά επείγοντα για το Α.Π.Θ. θέματα, ανάμεσά τους και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
Ομάδες ξένων προς τη Σύγκλητο ατόμων είχαν εισέλθει στην αίθουσα. Συνάδελφοι συγκλητικοί έθεσαν τότε –προς τιμήν τους – το θέμα της σωστής σύνθεσης του οργάνου. Είναι δυνατόν να παρευρίσκονται στη Σύγκλητο άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν; Να παίρνουν το λόγο, να παρεμβαίνουν και να διακόπτουν τη διαδικασία, όταν το κρίνουν σκόπιμο;

Η ψηφοφορία επί του ερωτήματος εάν έπρεπε να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Συγκλήτου όσοι δεν ήσαν μέλη αυτής απέσπασε την συντριπτική πλειοψηφία των Συγκλητικών.
Η Σύγκλητος διακόπηκε επειδή, όσοι παρανόμως βρίσκονταν στην αίθουσα, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Το όργανο διοίκησης του πανεπιστημίου δεν δέχτηκε αυτή την παρανομία και διεκδίκησε να συνεδριάσει με τη νόμιμη σύνθεσή του. Αυτή τη φορά η διακοπή της Συγκλήτου ήταν αποτέλεσμα της αυτονόητης απόφασης των μελών της να αποχωρήσουν όσοι δεν είχαν καμιά δουλειά στην αίθουσα της Συγκλήτου την ώρα που αυτή συνεδρίαζε.
Η τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου με την παλιά της σύνθεση έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη νομιμότητα. Δεν αποτελεί άλλοθι για τις ευθύνες του παρελθόντος, δείχνει όμως ότι αρχίζει να διαμορφώνεται η βούληση για αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου