Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση Συμπαράστασης στον συνάδελφο Βασίλη Γούναρη

6 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΓΟΥΝΑΡΗ


Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, καθηγητής Βασίλης Γούναρης, κρατήθηκε για 45' λεπτά «όμηρος» στο αυτοκίνητό του. 
Ομάδα φοιτητών τον εμπόδιζε να ξεκινήσει, έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν video της επαίσχυντης αυτής σκηνής. Όταν με τη βοήθεια συναδέλφων απεγκλωβίστηκε ακολούθησε δεύτερη φάση προπηλακισμών στη Φιλοσοφική Σχολή με φράσεις όπως «Παραιτήσου από Πρόεδρος! Δεν θα ξανακάνεις μάθημα». Ο λόγος της στοχοποίησής του είναι ότι έχει δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι προσπάθειες ενημέρωσης και εξήγησης ότι η αλλαγή του προγράμματος σπουδών δεν γίνεται για να «καταστρέψει το μέλλον των φοιτητών» απέβησαν όλες άκαρπες.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία με τρόπο κατηγορηματικό

 δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον συνάδελφο Βασίλη Γούναρη
καλεί την Κοσμητεία και τις Πρυτανικές Αρχές αφενός να λάβουν μέτρα προάσπισης των διαδικασιών και αφετέρου να προβούν σε κυρώσεις απέναντι σε φοιτητές που ασκούν σωματική και ψυχολογική βία απέναντι σ’ ένα αιρετό Πρόεδρο καταστρατηγώντας ασύστολα κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου